Het Jong Talent Spel is ontwikkeld om jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen te helpen nadenken over serieuze vragen als: Wie ben ik? Welke talenten heb ik? Wat kan ik daar mee doen? En wat kan een goede opleiding voor mij zijn?

Een persoonlijk traject met het spel Jong Talent benadert jongeren en volwassenen op een zeer positieve en constructieve manier: de focus ligt op talenten, niet op hun problemen.

In slechts een paar uur tijd vertellen cliënten alles over hun dromen en wensen, maar ook over hun angsten en blokkades.

Het spel werkt met verschillende soorten kaarten, om te beginnen met de talentenkaarten waaruit cliënten kiezen. Wat zijn jouw talenten? Hoe werken ze samen?

Door Jong Talent te spelen, ontdek jij niet alleen jouw talenten, maar versterk je ook jouw zelfvertrouwen en begrijp je hoe je jouw eigen toekomst kan creëren.

Een persoonlijk traject bestaat uit twee dagdelen van elk 2,5 uur; één in de ochtend en één in de middag.

Voorafgaand aan het traject is er een voorgesprek met de ouder(s) en de jongere.  Na afronding is er een nagesprek met de ouder(s) en de jongere over de resultaten van het traject. De jongere beslist tevoren welke resultaten er met de ouder(s) worden gedeeld.