Reviews RT

 

Inspireren en confronteren

In het voorjaar van 2015 kwam ik op een kruispunt in mijn leven, 47 jaar en een goede baan bij een multinational. Prima plek, prima baan en prima salaris. Een gezegend mens kan je denken. In al die jaren dat ik bij dit bedrijf werkte heb ik in mijn vrije tijd vele cursussen gevolgd op het vlak van vitaliteit, energetische coaching en stress begeleiding. En wat ga je met al deze kennis doen? Oude pad volgen met alle zekerheden of je passie volgen. Voor het laatste heb ik gekozen. Ofkje heeft me hierin goed begeleid. Ze is een sterke en stevige persoonlijkheid die durft te inspireren en confronteren. En dat is volgens mij wat een goede coach doet; inspireren, motiveren en ook irriteren. Ik heb bij haar de Jong Talent Spel training gevolgd en met succes. Ik ben dankzij haar goed aan de weg aan het timmeren om jongvolwassenen te begeleiden naar inzicht en uitzicht. Jonge mensen zijn de toekomst! Dankbaar en mooi werk om te mogen doen. Ik kan deze training van harte aanbevelen voor mensen die jongvolwassenen op een positieve manier willen begeleiden naar groei. Ofkje kan je op een zorgzame maar doortastende manier coachen, zodat jij het geleerde kan uitdragen vanuit jezelf en ondersteuning vindt als het nodig is.

Marjolijn Kranenburg


Kwetsbaar krachtig

Ik heb het genoegen gehad om Ofkje tegen te komen op mijn avontuur om Jong talent coach en trainer te worden. Ofkje heeft een eigen manier van trainen, waar een vlot tempo in zit en waar tegelijkertijd alle ruimte is voor dat wat er ontstaat. De plek waar vanuit Ofkje traint in Zeeland is een enorme fijne plek om te zijn en voelt direct als passend om vanuit een veilige setting te mogen groeien. In Ofkje heb ik iemand gevonden die openstelt, begeleidt, soms weer passende afstand houdt en altijd meebeweegt. Dankjewel Ofkje, voor ons warme contact.

Eefje Wichers

 ________________________________________________________________

Professioneel en persoonlijk

Ofkje was mijn coach in twee JongTalent-trainingen en in follow-upgesprekken. Ik heb Ofkjes begeleiding als professioneel en persoonlijk ervaren. Zij kwam op mij vakkundig over doordat ze kan putten uit een groot arsenaal van methoden en technieken. Ook werd ik vaak verrast door haar creativiteit als ze met mij mogelijkheden onderzocht en vindingrijk suggesties deed. De trainingen boden mij nieuwe inzichten en gereedschap om concreet aan de slag te gaan. Kortom, ik kan Ofkje en haar trainingen van harte aanbevelen.

Raïssa Velders

 __________________________________________________________________

Levensbloei: “meer inzicht, meer balans”.

Net als vele anderen ben ook ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om op een ongedwongen, speelse wijze in gesprek te komen met mijn de mensen die ik coach. In die zoektocht stuitte ik op het spel ‘Levensbloei’,  ontwikkeld door Ofkje Teekens die ik al kende via het Jong Talent- spel. Net als Jong Talent is ook Levensbloei meer een methode dan een spel. En net als Jong Talent is Levensbloei een heel MOOIE methode waarmee je op een speelse en natuurlijke manier al snel tot werkelijke verbinding komt.

Ofkje Teekens leerde me via een intensieve, gerichte training (deels op het Zeeuwse strand!) de kneepjes van het spel en na een korte periode van proefdraaien gebruik ik Levensbloei nu als middel om in gesprek te komen met diegenen die bij me aanschuiven om te praten over, bijvoorbeeld,‘meer balans in hun leven’. Levensbloei is een mooi, handig, speels en doeltreffend spel dat ik voor geen goud had willen missen en dat me helpt snel en doelgericht tot de kern van de problematiek door te dringen.

Guus Hendriks

 ___________________________________________________________________

Jong Talentenspel:

Ga in gesprek met je talenten en leer jezelf beter kennen

Talentontwikkeling is momenteel hot. Het is ook super leuk om met de talenten van iemand aan de slag te gaan. Om iemand daarmee te helpen.

Op alle middelbare scholen worden beroeps- en studiekeuze tests gedaan. Vertrekpunt  is doorgaans een -beslist valide- vragenlijst vol gesloten vragen die uiteindelijk leidt tot een studie- of beroepskeuzeadvies, waarin de jongere (uw en mijn kind) zichzelf in veel gevallen nauwelijks nog herkent.

Ik heb me daaraan gestoord. Merkte dat mijn eigen zoon wegliep voor de vraag: …”en wat ga je na de middelbare school doen?”Hij had geen benul (ook niet na die beroeps- of studiekeuze test) en wij, zijn ouders, eerlijk gezegd ook niet. Van de test op school was hij in elk geval niets wijzer geworden.

Ik ben Talentencoach en speel het Jong Talentenspel met tal van mensen, met name jongeren, en in nagenoeg alle gevallen met resultaat! 

Dus heb ik ook met mijn zoon het Jong Talentenspel gedaan. En ook bij hem leidde dat tot helderheid. Geen pasklaar advies, maar een richting. Het Jong Talentenspel zette hem op het juiste pad. Vanaf dat moment is hij zelf op zoek gegaan naar open dagen, naar informatie. Hij leest in zijn vrije tijd zelfs boeken die betrekking hebben op zijn vervolgopleiding.

Ruim een jaar ben ik gecertificeerd Jong Talentenspel begeleider. Mijn opleiding volgde ik bij Ofkje Teekens, de vrouw die het Jong Talentenspel ontwikkelde. Een mooie, betekenisvolle, maar ook pittige opleiding, van iemand die wist waar ze mee bezig was. Na afloop van de training, die 5 volle dagen in beslag nam, was ik meteen in staat het spel met anderen te spelen en het resultaat is (en was) elke keer verrassend, soms zelfs verbluffend, en altijd positief. Wat zijn jouw talenten? Komen ze tot hun recht? Krijgen ze de ruimte? Hoe kunnen ze elkaar versterken en hoe kun jij ze (beter) inzetten om je levensdoel te bereiken? Je kijk op de toekomst krijgt een nieuwe dimensie als je denkt vanuit je talenten, die je via het Talentenspel hebt ontmoet.

Ben je professioneel bezig met de talentontwikkeling van jongeren, en op zoek naar nieuwe creatieve betekenisvolle tools? Leer dan hoe je via het Jong Talentenspel jongeren verder kunt helpen, en neem  contact op met Ofkje Teekens. Een betere opleiding kun je niet krijgen en in beter handen kun je niet zijn.

Guus Hendriks

____________________________________________________________________

Ik heb mijzelf ontmoet

In het najaar 2016 ben ik zes volle dagen met het Jong Talentenspel/Talentenspel  in de weer geweest. Drie dagen training Jong Talentencoach en één terugkom dag . De andere  twee dagen heb ik het volwassen  Talentenspel gespeeld om meer verdieping in mij zelf te krijgen. Dit alles in een prachtige inspirerende omgeving in Zeeland.  Het waren zes volle intensieve dagen vol spiegeling, reflectie, kennis overdracht, oefening, creativiteit, verwondering, tranen, vergeving en heel veel licht en liefde. Onder begeleiding van Ofkje ben ik het avontuur  aangegaan om mij zelf te ontmoeten in mijn eigen koninkrijk. Met oprechte inleving  heeft ze mij gecoacht het kind in mij aandacht te geven. Ze heeft het kind helderheid en inzicht gebracht, troost en verbinding laten voelen en  haar nieuwsgierigheid en spontaniteit weer wakker gemaakt.  Het kan en mag weer omarmd worden. Ik heb ruimte gekregen om weer ‘de held’ te mogen zijn in mijn eigen verhaal en zo  met passie het Jong Talentenspel te gaan coachen.

Elke dag heb ik als een cadeautje ervaren, elke dag een stukje open. Een cadeautje vol wondertjes, licht en liefde wat ik zomaar gekregen heb. Een cadeau wat ik meeneem in mijn eigen groeiproces. Een cadeau wat ik wil, kan en mag geven en delen aan ieder die het nodig heeft.

 Lieve Ofkje, hartelijk dank voor al deze mooie, bijzondere dagen, het klopte allemaal, ik heb genoten en veel van je geleerd!!

Mirjam Vijverberg-van der Gaag


Een weekend voor onze gezamenlijke talenten

Twee jaar geleden kwam ik door een vriendin in aanraking met het Talentenspel. Ik was meteen overdonderd door de eenvoud en de ongelofelijke kracht van dit spel.

Het bracht de veranderingsprocessen die zich op dat moment in mijn leven ontplooiden in een stroomversnelling en gaf duidelijkheid en inzicht op een heel intuïtieve manier.

 Dit voorjaar besloot ik om bij Ofkje een training tot Jong Talent-begeleider te volgen. Hoewel dit een erg korte opleiding is, heb ik het toch als bijzonder sterk en intens ervaren en heeft het mij ook op persoonlijk vlak heel veel gebracht. Deze krachtige en gebalde manier om tot doorvoeld inzicht te komen en beweging op gang te brengen, is enerzijds te danken aan het Talentenspel, maar anderzijds toch zeker ook aan Ofkje zelf. Want zij is niet alleen een hartelijke en warme vrouw met de nodige ervaring, maar ook echt, zoals ze zelf zegt “iemand van het doen”.

Voornamelijk hierdoor kwam ik op het idee mijn partner voor zijn vijftigste verjaardag ‘een weekendje Talentenspel bij Ofkje’ cadeau te doen. Hij vond dit meteen een leuk idee, na de enthousiaste verhalen die ik hem had verteld.

Het werd een heerlijk weekendje, waarin hij met Ofkje aan de slag ging en zij hem vlot langs zijn weerstanden wist te manouvreren en ik genoot samen met onze hond van het strand en de mooie tuin. Ofkjes man zorgde daarbij voor heerlijke maaltijden en verwende zelfs de hond met een kluifje.

Nadat de eerste dag in het teken had gestaan van Franks ontwikkelingsprocessen (hij speelde zowel het talentenspel als Jong Talent), werd de tweede dag er één van ons samen. We legden onze bomen naast elkaar en kregen zo zicht op elkaars processen. Daarna legden we samen onze relatieboom. Zonder veel woorden kregen we hiermee zicht op wat wij samen nodig hebben én waar wij samen voor willen gaan staan, wat wij in de wereld willen zetten. Een heel fijne en erg verbindende ervaring!

Kortom: merk je dat er iets niet stroomt in je leven of ben je aan verandering toe maar weet je nog niet in welke richting je wil, dan is dit echt een aanrader!

 Vera Steculorum